Aveti in cartea dr. Constantineanu o solida investigatie biblica si teologica a ideii de reconciliere in scrierile pauline, care demonstreaza indubitabil faptul ca reconcilierea sociala decurge in modul cel mai natural din realitatea reconcilierii dintre Dumnezeu si om. Incheindu-se cu un studiu de caz pe situatia din Romania, aceasta investigatie teologica culmineaza cu o chemare a bisericilor la responsabilitate sociala, manifestata prin eliminarea tensiunilor interetnice sau interconfesionale si promovarea unei culturi a pacii si a armoniei.
Conf. Univ. dr. John Tipei
Institutul Teologic Penticostal Bucuresti
Pe langa o abordare tehnica si de mare tinuta a textului paulin si o intelegere istorica si sociala extrem de bine informata a contextului din acea perioada, Constantineanu face o analiza pertinenta a contextului social romanesc si a tendintelor existente in diferite traditii crestine. Lucrarea lui Corneliu Constantineanu reprezinta o contributie importanta si unica la discursul teologic care are loc in societatea romaneasca, dar si un punct de pornire pentru un dialo interconfesional necesar.
Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu
Decan, Facultatea de Teologie Baptista, Universitatea din Bucuresti
De ce imi place si recomand cartea lui Corneliu Constantineanu? Pnetru ca ne scoate din tipare si ne obliga sa gandim altfel. Cine isi doreste o societate transformata cu adevarat ar face bine sa gandeasca mai intai teologic si abia apoi sociologic, poilitic, economic sau religios.
Prof. univ. dr. habil. Corneliu C. Simut
Rector, Universitatea Emanuel din Oradea
Dr. Corneliu Constantineanu este conferentiar universitar si rector al Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti. Dupa obtinerea licentei in inginerie, cu o specializare in biotehnologii, Corneliu si-a continuat studiile in teologie obtinand licenta si masteratul (summa cum laude) la Facultatea de Teologie Evanghelica din Osijek si apoi doctoratul in teologie la Oxford Centre for Mission Studies si University of Leeds, Marea Britanie, cu o cercetare interdisciplinara in teologie paulina si contextuala despre semnificatia sociala a reconcilierii.
Dr. Constantineanu a fost decanul Facultatii de Teologie Evanghelica din Osijek, Croatia, si director executiv al Centrului de Educatie Crestina si Cultura Contemporana Areopagus din Timisoara. A publicat multe carti si studii de specialitate in domeniul reconcilierii si a teologiei pauline si este promotorul unei intelegeri holistice a Evangheliei ca adevar public ce incearca sa integreze credinta crestina cu realitatile istorice ale vietii de zi cu zi. Corneliu este casatorit cu Ioana si au impreuna doua fete, Anamaria si Carmen.