Biblia povestește despre Isus, Sally Lloyd-Jones

Autor

Ana-Maria Putineanu

Data

15th Jul 2024

Timp de citire

7 minute

3 min de citit

Această carte nu este o Biblie tipică pentru copii în care povestirile biblice sunt scrise pe înțelesul celor mici și ordonate cronologic alături de câteva frumoase imagini însoțitoare. Da, cartea conține toate aceste lucruri, dar mai are ceva în plus, povestirile sunt legate în marele plan de mântuire. Ne este arătată clar imaginea Mântuitorului care avea să vină în fiecare poveste din Vechiul Testament. Vedem cu fiecare nouă pagină citită cum întâmplările Îl prefigurează și Îi șoptesc numele într-o așteptare din ce în ce mai nerăbdătoare. Apoi, odată cu întruparea, asistăm la modul neașteptat în care Dumnezeu a decis să salveze omenirea și rămânem uimiți de decizia lui Isus de a se înconjura de oameni la fel de imperfecți ca noi. 

Mai mult decât atât, în fiecare întâmplare regăsim tema iubirii lui Dumnezeu pentru oameni. Acesta este unghiul din perspectiva căruia sunt povestite toate episoadele prezentate. Iubirea Lui nu este singura temă a Sfintei Scripturi sau singurul atribut al lui Dumnezeu, însă știm de la apostolul Pavel ca este cu siguranță cea mai mare dintre toate. Iar pentru copii (și pentru adulți la fel) este cel mai fundamental adevăr de înțeles, de crezut și de însușit: Dumnezeu mă iubește, din iubire m-a creat și tot din iubire vrea să petrecem o veșnicie împreună. Ancorarea în acest adevăr ne schimbă viața.

De aceea este foarte important ca, încă de la o vârstă fragedă, omul să înțeleagă că dragostea e motivul întrupării, morții și învierii Domnului Isus. Înțelegerea și experimentarea acestei iubiri este esențială pentru dezvoltarea unui caracter sănătos. Multe din păcatele noastre și din deciziile greșite pe care le luăm au la origine îndoiala vis-a-vis de dragostea pe care Dumnezeu ne-o poartă. Nu ținem poruncile Lui pentru că nu credem că ni le-a lăsat din dragoste, pentru binele și protecția noastră. Îl bănuim pe Dumnezeu că ar fi tiran sau capricios. Ce radical ni s-ar schimba viața dacă am crede cu adevărat în iubirea Lui pentru noi! 

Iubirea este aceea care Îl determină să se întrupeze, iubirea care nu lasă oamenii în necunoștință de cauză, ci chiar de la primul primul păcat le face promisiunea răscumpărării, iubirea care le reamintește în felurite moduri de această promisiune, iubirea care dă speranță, iubirea care își ține promisiunea, iubirea care se dă cu sacrificiu, iubirea care ne este lăsată spre a o da și altora, iubirea care ne schimbă prioritățile, ne schimbă veșnicia și poate, cel mai miraculos dintre toate, ne schimbă inima. Despre această dragoste transformatoare a lui Dumnezeu este “Biblia povestește despre Isus”. Ce bine ar fi să o citim și să credem în ea! 

Postări recente
Spune-mi CUM! Să mai pot zâmbi

22nd Jul 2024

Spune-mi CUM! Să mai pot zâmbi

5 min de citit  ''Pentru un zâmbet sincer nu este responsabilă doar musculatura f
Citește articolul
Biblia povestește despre Isus, Sally Lloyd-Jones

15th Jul 2024

Biblia povestește despre Isus, Sally Lloyd-Jones

3 min de citit Această carte nu este o Biblie tipică pentru copii în care povestirile
Citește articolul
Noi perspective

15th Apr 2024

Noi perspective

8 min de citit Sunt fiică de Rege, dată cu împrumut unor părinți credincioși care m-au primit c
Citește articolul
Vrei să aflii mai multe detalii?

Vezi toate articolele și postările noastre.

Îți mai recomandăm și

Articole similare